Els llops ja són al sud de Califòrnia

El llop és una espècie protegida a la major part dels Estats Units, a escala federal, d'acord amb l'Endangered Species Act. En altres paraules, encara que surtin de propietats federals (com ara els parcs nacionals), no se'ls pot caçar. Aquest nivell màxim de protecció fa que s'estigui expandint. Durant el mandat de Trump, es va provar de treure el llop de la llista d'espècies protegides, però un jutge ho va tombar. Aquí en teniu una explicació més extensa de la situació del llop.

Abans de la colonització occidental dels Estats Units, hi havia llops per tot el continent nord-americà. A finals del segle XIX, la seva cacera sistemàtica (com a Europa i altres indrets del món) en va reduir el nombre, sobrevivint només en els boscos de Minnesota. Des que va entrar a la llista d'espècies protegides als anys 70 del segle passat, s'ha anat recuperant ràpidament (amb l'ajuda de trasllats de llops des del Canadà).

Per fer-vos una idea d'aquesta expansió, podem veure el cas de Califòrnia. El primer llop detectat després de més d'un segle, va ser el 2011. L'anomenaven OR7, i va entrar a Califòrnia des d'Oregon, al nord. Doncs bé, ara fa unes setmanes s'ha confirmat la presència d'una llopada a la zona del parc nacional de les Sequoies, uns 800/900 km més al sud. Se sap que la llopada inclou com a mínim 5 femelles, una d'elles descendent directe d'OR7. Han anat baixant cap al sud seguint les muntanyes de Sierra Nevada, havent arribat al seu límit sud. Més enllà, el desert de Sonora. Cal recordar que l'expansió territorial del llop va lligada al fet que cada llopada necessita un gran territori de cacera per poder sobreviure. Mentre segueixi sent una espècie protegida, s'aniran expandint. Com en el cas dels óssos, és qüestió de temps que ho facin per àrees més habitades, amb ramaders o agricultors. En el cas de Califòrnia, si van cap a l'est, entraran a la vall del Mono, zona ramadera. Si tiren cap a l'oest, baixaran a la gran plana agrícola de l'interior de Califòrnia.

Autor: Francesc Nolla

Comparteix-ho:


Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.

ACCEPTAR

Aviso de cookies