Nova normativa pels sobrevols d’Arches, Canyonlands i Bryce Canyon

Nova normativa pels sobrevols d’Arches, Canyonlands i Bryce Canyon

Una de les característiques dels parcs nacionals als Estats Units, és la seva gestió, que inclou qualsevol aspecte que pugui afectar el futur del parc nacional. Ara mateix, acaben de sortir les noves normes pel sobrevol dels parcs de Bryce Canyon, Arches i Canyonlands, a més del monument nacional de Natural Bridges.
Durant anys, els sobrevols d'aquests parcs havien estat permesos a diferents companyies privades, a partir d'unes normes poc precises. El gran creixement de visitants ha provocat molts més sobrevols, i altres empreses volent accedir també a poder oferir els seus serveis. En conseqüència, s'ha fet necessària una regulació precisa dels sobrevols dels parcs nacionals esmentats. Les autoritats s'han posat a redactar les normatives, tenint com a prioritats evitar els sorolls excessius i l'impacte sobre la fauna. Tot plegat, sempre amb l'objectiu del sistema de parcs nacionals: protegir la natura i fer-la tan accessible com sigui possible al visitant. Aquesta quadratura del cercle, a través d'una gestió constant, és el fonament de l'èxit dels parcs nacionals.
En el cas dels sobrevols, s'han marcat un nombre màxim de vols, rutes a seguir, a més de nivells de soroll. De tota manera, hi ha hagut queixes per part de les associacions de defensa i protecció dels parcs nacionals, insistint a ser més exigents en el tema dels sorolls. I és que, malgrat l'exemplar gestió dels parcs, als Estats Units sempre hi ha una fiscalització de qualsevol política pública. Les associacions no reben cap mena de subvenció, i funcionen exclusivament gràcies a donacions voluntàries dels ciutadans. En el tema dels parcs nacionals són molt fortes i actives, ja que els parcs nacionals són un dels pocs elements en els quals segueix havent-hi un gran consens dins de la societat americana.


Comparteix-ho:


Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.

ACCEPTAR

Aviso de cookies