Llops a l’estat de Washington

Llops a l’estat de Washington

Als anys 30 de segle passat, com a molts altres indrets del món occidental, a l'estat de Washington es van exterminar els llops. La recuperació de la població de llops a la veïna Colúmbia Britànica (d'on no van desaparèixer mai) i a Idaho (en aquest cas, amb un programa de gran èxit) ha fet que els llops retornéssin a l'estat de Washington.
El nord-est d'aquest estat té una important indústria ramadera. En reaparèixer els llops, l'estat va fer uns programes de gestió, per protegir als ramaders (i suposadament, també als llops).
L'any passat, l'estat de Washington va matar, dins d'aquest programa, més de 25 llops (la població actual és de 126). Això ha dut a les protestes de grups conservacionistes, i el governador ha demanat canviar el programa, vistos els resultats (pels llops).
La majoria de la població de l'estat viu a la costa (entre altres, a la ciutat de Seattle), i allà la major part està a favor dels llops i que deixin de matar-los (de les vaques que es cruspeixen els llops no en diuen res). Els ramaders són els que viuen al nord-est, on hi ha la major part dels llops (que els importen un rave al costat del seu negoci).
Un cas més del conflicte entre món urbà i món rural. Diferents maneres de viure i guanyar-se la vida comporten maneres de pensar i gestionar els problemes que no tenen res a veure.


Comparteix-ho:


Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.

ACCEPTAR

Aviso de cookies