Les companyies elèctriques i els focs de Califòrnia

Les companyies elèctriques i els focs de Califòrnia

Després de molts anys de sequeres, sembla que els incendis a Califòrnia no tenen aturador. Són immensos, i obliguen a evacuacions massives per evitar les víctimes d'altres anys. Ara mateix, a la zona de Santa Rosa, unes 180.000 persones han hagut de deixar les seves cases. Però el que no s'explica amb tant detall és que segons el moment, hi ha més de dos milions de persones (i negocis) sense llum. A causa dels incendis, les companyies elèctriques tallen el suministrament, perquè les seves línies d'alta tensió no afavoreixin la creació o expansió de més incendis.
De tota manera, aquí cal fer una explicació que em sembla fonamental. La principal companyia elèctrica de Califòrnia (PG&E) està en fallida (concurs de creditors, en diriem aquí). Perquè? Entre altres, a causa de les nombroses demandes que ha perdut, a rel d'altres incendis. S'ha sabut que les seves torres i línies d'alta tensió no estaven prou ben mantingudes, i han estat la causa d'incendis que han acabat amb vides humanes i propietats. Les demandes els han acabat d'enfonsar.
Ara, quan hi ha perill d'incendi (a causa de les temperatures, tempestes, etc..) el que fan és curar-se en salut, i tallen la corrent. Avisen amb antel·lació, però la tallen. Així ja no els podran acusar de provocar incendis. Et deixen sense llum durant un o dos dies, i espavila’t que és per un bé comú com evitar incendis.


Comparteix-ho:


Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.

ACCEPTAR

Aviso de cookies