Les bicicletes elèctriques, permeses als parcs nacionals

Els parcs nacionals, contra les bicicletes elèctriques

Ara farà 4 anys, el secretari d'Interior dels Estats Units de l'administració Trump, David Bernhardt, va emetre una ordre a finals d'agost, obligant els parcs nacionals a permetre l'ús de bicicletes elèctriques als parcs nacionals, amb els mateixos drets que els de les bicicletes tradicionals. Cada parc tenia dret a adaptar la normativa a les seves condicions particulars, i molts ho van fer d'una manera certament restrictiva. Però la caixa de trons ja estava oberta.

Parcs nacionals, ja en el període de l'administració Biden, va canviar lleugerament els termes, donant més opcions als parcs nacionals a no admetre les bicicletes elèctriques al mateix nivell que les de simple tracció humana. Diferents grups conservacionistes i defensors dels parcs nacionals estan pressionant per canviar radicalment la normativa, i deixar de permetre l'ús de les bicicletes elèctriques.

La pregunta és: per què aquesta oposició a les bicicletes elèctriques?

Els usuaris dels parcs ja tendeixen a queixar-se de l'excés de velocitat dels ciclistes, malgrat els límits que es proven d'imposar. Ara, les bicicletes elèctriques poden afegir llenya a aquest conflicte. Tot plegat, sense oblidar la difícil definició de bicicleta elèctrica (en termes de potència, que el motor no serveixi de res si el ciclista no pedala…).

Però l'element més important, és la facilitat d'ús que ofereixen les bicicletes elèctriques. Poden generar un increment de nous ciclistes als parcs, amb capacitat per accedir a zones més remotes o que fins ara quedaven restringides a persones amb bona forma física. Això podria fer malbé camins i rutes (pel seu ús no previst) i sobretot, espantar la fauna. Com a part de la gestió dels parcs i la seva fauna, es prova de mantenir certes àrees dels parcs sense visitants, o en nombres molt baixos. La bicicleta elèctrica podria fer inviable aquesta política. I cal recordar que molts parcs nacionals ja estan fent veritables equilibris per gestionar el medi i la fauna, amb els constants increments de visitants que reben cada any.

Tot apunta al fet que de moment, es restringirà l'ús de les bicicletes elèctriques, i s'esperarà a fer estudis més concrets sobre el tema. Caldrà veure com evoluciona tot plegat.

Autor: Francesc Nolla

Comparteix-ho:


Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.

ACCEPTAR

Aviso de cookies