El Ral·li de Sturgis no es cancel·la

El Ral·li de Sturgis no es cancel·la

Quan us vaig parlar del Ral·li de Sturgis, ara fa un parell de mesos, explicava que semblava que com molts altres grans esdeveniments arreu del món, no es celebraria. Bé, som a Dakota del Sud, al cor de l’Oest Americà, i per tant, la previsió ha fallat. El divendres 7 d’agost comença la vuitantena edició de la més gran concentració de motoristes dels Estats Units (i possiblement del món sencer). Com és que no s’hagi suspès aquesta gran concentració de gent (anant malament, esperen rebre uns 250.000 motoristes)?
Molt senzill, per la pressió dels comerços i negocis diversos, que aporten més de tres quartes parts del PIB a l’economia del poble. Davant això, la votació en la qual el 60% dels habitants del poble es van manifestar a favor de cancel·lar el Ral·li, va quedar en un no-res. De fet, alguns negocis deien que ells celebrarien el Ral·li igualment, i fins i tot es parlava de denunciar al municipi si prohibia la concentració de motos.
Cal afegir un element més: Dakota del Sud és l’únic estat que no ha fet cap mena de confinament, amb una governadora que supera fins i tot a President Trump a l’hora d’evitar posar-se la màscara. Han tingut relativament pocs casos de Covid-19, fet al qual ha ajudat molt l’activa política de controls a les carreteres per part de les reserves índies (principalment Cheyenne River i Pine Ridge, les dues més grans reserves Lakota).
L’ajuntament de Sturgis s’ha vist abocat permetre la celebració del Ral·li, però cancel·lant alguns actes i promovent els tests (PCR), per provar d’evitar un possible brot de coronavirus.
La gran concentració de motoristes de Sturgis serà l’únic gran esdeveniment que se celebrarà aquest any als Estats Units. Tothom estarà atent per veure què hi passa, i si realment hi ha brots de coronavirus, amb conseqüències polítiques i econòmiques importants. Serà tot un test.
De moment, els únics que sembla que hi perden si o si són els habitants de Sturgis. En el millor dels casos, ja saben que els referèndums ja no serveixen de gran cosa, la qualitat democràtica del seu sistema polític ha rebut un cop dur. En el pitjor, tindran un poble farcit de coronavirus. Al poble de Sturgis li ha tocat el rebre, després de tants anys de gaudir dels beneficis que aportaven tants visitants.
Autor: Francesc Nolla


Comparteix-ho:


Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.

ACCEPTAR

Aviso de cookies