Aprovada la Great American Outdoors

Aprovada la Great American Outdoors

Les associacions defensores dels parcs nacionals als Estats Units, liderades per la NPCA (National Parks Conservation Association), estan molt satisfetes amb la nova llei aprovada pel Congrés dels Estats Units, la Great American Outdoors Bill. Es tracta d’una llei aprovada amb un gran suport parlamentari, amb vots tant dels Republicans com dels Demòcrates. L’amplia majoria en ambdós partits, i el fet que hagi fet una piulada a favor de la llei, fa que no es pateixi per la signatura del President Trump, darrer pas per posar en funcionament la llei (en anglès, que passi de Bill a Act).
L’alegria dels conservacionistes és per molts motius. El primer, és que portaven més de 20 anys fent de lobby, i els esforços (temps i diners dels associats) han donat els seus fruits. En segon lloc, perquè aconsegueixen el seu objectiu principal: garantir el finançaments dels parcs nacionals per llei, de manera que deixen de dependre dels canvis polítics del l’executiu. La llei garanteix uns fons anyals per a reparacions de carreteres i senders, així com depuradores d’aigües, aparcaments… En definitiva, queden garantides unes partides pressupostàries pel manteniment de les infraestructures dels parcs nacionals. Si tenim en compte que la gestió del dia a dia dels parcs està principalment en mans dels seus executius (la figura del Superintendent com a cap del parc és similar a la d’un capità de vaixell), no és d’estranyar l’alegria de la NPCA. Els parcs nacionals amplien la seva autonomia respecte dels canvis polítics i es protegeixen de possibles retallades amb excuses de crisi econòmica.
A més, en un moment en el que la divisió política del país sembla més forta, els parcs nacionals han aconseguit un grau de consens entre la classe política (sempre molt influenciada pels seus votants) que els permet presentar-los com un dels grans símbols dels Estats Units, acceptats per gairebé tothom.
Hi ha parcs nacionals per uns quants anys, ara ja només falta que puguem viatjar cap als Estats Units.


Comparteix-ho:


Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.

ACCEPTAR

Aviso de cookies